Hoe u meer dan één Facebook-account kunt openen

Je kunt via deze wikiHow leren hoe je verschillende Facebook-accounts kunt instellen. Er kan een pagina of een ander persoonlijk account worden gemaakt om een bedrijf, organisatie, ding, persoon in het openbaar, merk of artiest te vertegenwoordigen.


1. In de mobiele app, meerdere persoonlijke accounts aanmaken

1. Open de Facebook-app op je tablet of smartphone. Zoek op je startscherm of in het app-menu naar een blauw pictogram met een witte 'F'.

Houd er rekening mee dat het hebben van meerdere persoonlijke Facebook-accounts verboden is door de Facebook Community Standards[1]. Deze criteria kunnen worden doorbroken met verschillende gevolgen, waaronder het uitschakelen van accounts.


2. Als u bent ingelogd op uw huidige account, logt u uit. Selecteer Uitloggen onderaan door op de drie regels in de rechterbovenhoek te tikken.


3. Selecteer Nieuw account maken in Facebook. Deze bevindt zich aan de onderkant van het scherm.


4. Klik volgende. De blauwe knop in het midden is deze.


5. U kunt zelf bepalen of Facebook toegang heeft tot uw telefoon. Tik op Toestaan om de toestemming te verlenen; tik op Weigeren om de toegang te beperken.

  • Bepaalde functies, zoals het importeren van contacten van uw telefoon of het bekijken van Facebook-evenementen in uw agenda, zijn alleen beschikbaar als u deze toegang verleent.


6. Typ hier uw naam en selecteer Volgende. Uw voor- en achternaam moeten worden getypt.

  • Op dit punt is mogelijk een pop-upvenster weergegeven waarin u wordt gevraagd een bestaand account op uw telefoon te kiezen. Tik erop om een account te kiezen. Druk op Geen van bovenstaande om door te gaan met het formulier.


7. Kies je verjaardag en selecteer vervolgens Volgende. Draai aan de wieltjes om een dag, maand en jaar te kiezen. Tik en beweeg elk wiel omhoog of omlaag om te kiezen.


8. Tik op Volgende nadat je je geslacht hebt geselecteerd. Man, vrouw of gepersonaliseerd zijn uw opties.


9. Tik op Volgende nadat je je mobiele nummer hebt ingevoerd. Tik onderaan op Aanmelden met e-mailadres om je aan te melden met je e-mailadres als je dat wilt.

  • Op basis van eventuele accounts die op je telefoon of tablet zijn gevonden, kan Facebook een e-mail automatisch herkennen. Tik op Ja om deze e-mail te accepteren. Voer een nieuw e-mailadres in door een ander e-mailadres te gebruiken.

  • Zorg ervoor dat het telefoonnummer of e-mailadres dat u gebruikt, verschilt van eventuele andere Facebook-accounts die u heeft.


10. Kies een wachtwoord en selecteer vervolgens Volgende. Het wachtwoord moet zes tekens bevatten.


11. Er moet een telefoonnummer of e-mailadres worden toegevoegd. Tik op Overslaan als je dat niet wilt.


12. Klik op Aanmelden. Als resultaat wordt het Facebook-account aangemaakt.


2. Aanmaken van meerdere pc-accounts

1. Open een browser en ga naar https://www.facebook.com. Hoewel hiervoor een computer wordt aanbevolen, heeft een tablet of telefoon er ook toegang toe.

  • Houd er rekening mee dat het hebben van meerdere persoonlijke Facebook-accounts in strijd is met de communitynormen van de site. Deze criteria kunnen worden doorbroken met verschillende gevolgen, waaronder het uitschakelen van accounts.


2. Als u bent ingelogd op uw huidige account, logt u uit. Selecteer Uitloggen door op de pijl in de rechterbovenhoek te klikken.

  • Gebruik een andere browser die niet is aangemeld bij uw account als u zich niet wilt afmelden bij uw huidige. U kunt ook een privé- of incognitobrowsertabblad openen. Klik in de hoek van de browser op het optiepictogram. selecteer Nieuw privévenster of Nieuw incognitovenster.


3. Voer de informatie voor uw nieuwe account in. Voer de volgende informatie in het gedeelte "Een account maken" in:

  • Voorletters en achternaam

  • E-mailadres of een mobiel nummer (dit moet anders zijn dan elk ander Facebook-account dat je hebt)

  • Wachtwoord

  • Verjaardag

  • Geslacht


4. Druk op Aanmelden. Dit is de onderste groene knop. Je krijgt een nieuw account.


3. Een bedrijfspagina maken voor de mobiele app

1. Open de Facebook-app op je tablet of smartphone. Zoek op je startscherm of in het app-menu naar een blauw pictogram met een witte 'F'.


2. Als dat nog niet het geval is, logt u in op uw account. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in of tik op uw accountnaam.


3. Selecteer Pagina's door op de drie lijnen in de rechterbovenhoek te tikken. Een oranje vlag geeft 'Pagina's' aan.


4. Voeg een nieuwe kraan toe. Het staat in de linkerbovenhoek.


5. Selecteer Aan de slag. Dit is de onderste, blauwe knop.


6. Klik op Volgende nadat u een paginanaam hebt ingevoerd. Tik in het vak om een naam in te voeren. Later kan dit worden gewijzigd.


7. Selecteer maximaal drie categorieën die bij je pagina passen en tik vervolgens op Volgende. Om een categorie te vinden, tik je op het zoekvak, typ je iets in en tik je erop om het te kiezen.


8. Klik op Volgende nadat u de website voor uw pagina hebt geopend. Als u geen website heeft, vinkt u het vakje aan naast 'Ik heb geen website'.


9. Selecteer Omslagfoto toevoegen om een omslagfoto te uploaden. Tik op een om het uit je galerij te selecteren.


10. Selecteer Profielafbeelding toevoegen om een profielfoto te uploaden. Tik op een om het uit je galerij te selecteren.



11. Klik op Gereed. Zo wordt de pagina gemaakt.


4. Een website maken voor een bedrijf op een computer

1. Open een browser en ga naar https://www.facebook.com. Dit kan met een tablet, telefoon of computer.


2. Klik op Pagina's in het startscherm van uw persoonlijke account. Dit staat in het gedeelte 'Verkennen', dat oranje is gemarkeerd.

  • Klik op Een pagina maken als u momenteel niet bent aangemeld bij uw persoonlijke account. Dit is een blauwe link die te vinden is onder de groene knop "Aanmelden" onderaan de pagina.


3. Klik onder het paginatype dat u wilt maken op Aan de slag. Als u contact wilt maken met een community of publiek, kiest u 'Community of publieke figuur' of 'Business of Brand' als u klanten wilt bereiken voor een goed of dienst.


4. Vul het formulier in en druk vervolgens op Doorgaan. Om een categorie te selecteren, typt u een paginanaam gevolgd door de gewenste categorie.

  • Afhankelijk van de categorie die u selecteert, moet u mogelijk meer informatie verstrekken, zoals het adres en telefoonnummer van uw bedrijf.


5. Klik op Een profielfoto uploaden om een profielafbeelding toe te voegen. Door Overslaan te selecteren, kunt u deze stap voorlopig ook overslaan.


6. Om een omslagfoto toe te voegen, klik je op Een omslagfoto uploaden. Door Overslaan te selecteren, kunt u deze stap voorlopig ook overslaan. De pagina wordt gemaakt.


We hopen dat deze handleiding u heeft geholpen bij het maken van meerdere accounts. Nu kunt u zonder problemen zoveel Facebook-accounts maken als u wilt. Als u een probleem heeft met Facebook, kunt u contact met ons opnemen. Bedankt : Facebook nederland bellen

Comments

Popular posts from this blog

Hoe de Google Chrome-zoekfunctie te gebruiken

Op Instagram, hoe reposten