Hoe de Google Chrome-zoekfunctie te gebruiken

De meest gebruikte internetbrowser op dit moment is Google Chrome. Tijdens het surfen op het web zit de browser boordevol handige functies. De Google Find-functie die in de browser is ingebouwd, is een van deze geweldige tools. U kunt deze specifieke tool gebruiken om specifieke woorden of woordgroepen te vinden op een website die u bekijkt.


Hier leest u hoe u de zoekfunctie in Google Chrome gebruikt.


Waarom de zoekfunctie van Chrome gebruiken?


De Chrome Discovery Tool is een speciale tool waarmee u gemakkelijk bepaalde zoektermen en trefwoorden op webpagina's kunt vinden. Voor onderzoeksdoeleinden moet u mogelijk naar een lang artikel zoeken, en u wilt dit vanuit uw browservenster kunnen doen. Dit is mogelijk met de Chrome-lokalisatietool.


Daarnaast kunt u zien hoe vaak een woord of woordgroep in een artikel of op een webpagina is gebruikt. De combinatie van al deze dingen kan het voor u ook gemakkelijker maken om te begrijpen hoe specifieke zoektermen op een pagina worden gebruikt.


U kunt zien hoe bepaalde zoekwoorden zijn gebruikt door de tool bijvoorbeeld op een hoog gerangschikte webpagina of artikel uit te voeren. U kunt het analyseren en ontdekken hoe vaak een zoekwoordgroep is gebruikt, hoe vaak deze is verschenen en waar deze op de pagina of in het artikel is verschenen.


Een van de handigste functies van Google is de tool. Laten we eens kijken hoe u snel en gemakkelijk de zoekfunctie van Chrome kunt gebruiken om naar woorden en woordgroepen te zoeken.


Hoe de zoekfunctie in Google Chrome te gebruiken


In Google Chrome is het zoeken naar een term op een webpagina een vrij eenvoudig proces. U moet een paar snelle acties ondernemen voordat u de tool kunt gebruiken om te vinden wat u zoekt.


Zoek met Google Chrome naar bepaalde woorden, woordgroepen of termen op een pagina:


1. Bezoek de website waar u wilt zoeken.

2. Open Zoeken in het menu Chrome-hulpprogramma's.

3. Typ uw zoekterm in het vak.


U kunt ook gewoon op de sneltoetsen CTRL+F (op een pc) of CMD+F (op een Mac) drukken in stap 2.


1. Open Google Chrome en ga naar het websiteadres

Open Google Chrome en ga naar de website waar je de functie "Zoeken" wilt gebruiken. Elke website is toegankelijk omdat de tool mobielvriendelijk is. Laat de pagina volledig laden voordat u doorgaat met de volgende stap.


2. Open het menu Extra in Chrome.

Klik op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek van het geopende browservenster zodra de browser is gestart en u op de pagina bent waar u de tool "Zoeken" wilt gebruiken. Kies de optie "Zoeken" in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt.


Het menu zal op een pc uit drie balken bestaan.


3. Zet uw zoekterm in het pop-upvenster.

Er verschijnt een klein pop-upvenster zodra u op "Zoeken" klikt. Het ziet eruit als een zoekvak.


Typ in dit zoekveld het woord of de zin waarnaar u op de website wilt zoeken. Na het typen kunt u op "Enter" drukken, maar dit is niet verplicht. De zin wordt automatisch gezocht in Google Chrome.


Opmerking: er wordt niets ingevoerd in de zoekfunctie van Google Chrome als u deze nog nooit hebt gebruikt. Maar als u dat doet, moet u het woord of de zin die nu wordt getypt, verwijderen.


U krijgt een markering telkens wanneer de term op de pagina wordt gebruikt nadat Chrome klaar is met zoeken met uw zoekwoord of trefwoord.


De zoekfunctie toont bijvoorbeeld "1 van 10" naast het zoekveld aan de rechterkant. Dit geeft aan hoe vaak het woord wordt gebruikt.


Dingen om in gedachten te houden


Telkens wanneer het woord of de zin op de website verschijnt, kunt u scrollen door op de pijlen omhoog en omlaag te klikken.


Als u op de pijlen drukt, verandert de instantie die u momenteel wordt getoond van gemarkeerd geel in gemarkeerd oranje.


4. Sluit na het voltooien de zoekfunctie af.


Klik gewoon op de "x" om de zoekfunctie van Google Chrome te sluiten. Deze is te vinden in de zoekbalk. U kunt ook op de Escape-toets (esc) drukken.


Ik ben net klaar. Nu u weet hoe u dit moet doen, kunt u op elke website naar elk woord of elke zin zoeken. Gebruik alleen de zoekfunctie van Google Chrome.


Sneltoetsen voor het Chrome-zoekprogramma gebruiken


Het is vermeldenswaard dat de "Zoeken"-functie van Chrome direct kan worden gebruikt met behulp van een sneltoets. De sneltoetsen voor sneltoetsen zijn als volgt:


  • CTRL+F op een computer
  • COMMAND+F op een Mac


Druk gewoon op de juiste toetsencombinatie om het gewenste woord te typen.


Laatste gedachten


De "Zoek"-functie is wat je nodig hebt als je snel iets op een pagina moet vinden. U kunt de mogelijkheid van de Google Chrome-browser gebruiken om snel en gemakkelijk zinnen op online pagina's te vinden.


Het is gemakkelijk te gebruiken en met het hulpprogramma-menu van Chrome kunt u het vanaf elke online pagina openen.


We hope this guide helped you use the Find tool in Google Chrome. Now you can use Find tool in Google Chrome without any problem. If you have any problem related to Google then you can contact us. Thank You : Google bellen nederland.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe u meer dan één Facebook-account kunt openen

Op Instagram, hoe reposten